Ανόρθωση Γλουτών - Μηρών - Buttock Lift

Ανόρθωση Γλουτών – Μηρών – Buttock Lift

Ανόρθωση Γλουτών

Όταν με τα χρόνια και λόγω κληρονομικότητας ή μετά από κυήσεις, ή  απότομες αυξομειώσεις βάρους, οι γλουτοί αρχίζουν να χαλαρώνουν και να «κρεμάνε», υπακούοντας στους αναγκαστικούς νόμους της βαρύτητας, τότε έρχεται κάποια στιγμή η ώρα, που θα χρειασθεί η επίσκεψη στον Πλαστικό χειρουργό για διόρθωση τους.

Στη σημερινή δε εποχή που η εμφάνιση παίζει σημαίνοντα ρόλο και επιπλέον λόγω του ζεστού κλίματος και της τοποθεσίας της χώρας μας που περιβρέχεται από θάλασσες, η έκθεση στις παραλίες με ελαφρά ένδυση είναι καθημερινότητα, τη μεγαλύτερη περίοδο του έτους, η αναζήτηση σφικτών και ‘καρυδάτων’ βραζιλιάνικων γλουτών, γίνεται επιτακτική. Η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται με χειρουργική επέμβαση (ανόρθωση γλουτών).                                                 

Η χρήση των νημάτων αναρτησης στους γλουτούς (Silhouette soft, Miracu, Aptos, Reborn, κλπ) που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, σε μικρού βαθμού πτώσεις, έχει πολύ μικρό αποτέλεσμα και η διαρκεια τους είναι μικρότερη από ένα χρόνο. Αυτή η μέθοδος έχει προσωρινή ένδειξη, μόνο για όσους δεν αποτολμούν το χειρουργείο για τον παραπάνω χρόνο ανάρρωσης που απαιτείται, σε σύγκριση με τα νήματα. Δεδομένου δε και του κόστους των νημάτων που θα υπερβεί τα 1500 – 2000 ευρώ, και θα χρειάζεται να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, η χειρουργική επέμβαση καθίσταται πιο οικονομική διαχρονικά!

Ανόρθωση γλουτών και αύξηση γλουτών

Επιπλέον, με την νέα τεχνική που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια (παραλλαγή της τεχνικής του Βραζιλιάνου Raul Gonzalesεπιτυγχάνουμε μαζί με την ανόρθωση γλουτών και σύγχρονη αύξηση τους με την χρήση αυτόλογων ιστών! Δηλαδή αντί να πετάξουμε την περίσσια του δέρματος και λίπους που θα αφαιρούσαμε, την αποεπιθηλιοποιούμε και τη στρέφουμε σαν κρημνό, κάτω από το ανυψούμενο τμήμα του γλουτού. Έτσι στο άνω μέρος των γλουτών υπάρχει διπλή κάλυψη και ο γλουτός προεξέχει και προβάλλει διπλάσιος σχεδόν σε όγκο απ ότι πριν την επέμβαση. Αυτό είναι κάτι που εκτιμούν πολύ οι γυναίκες με πτώση στους γλουτούς, γιατί συνήθως συνυπάρχει και «άδειασμα» αυτών. Έτσι, αντί να κάνουν και δεύτερη επέμβαση για την αύξηση του όγκου και της προβολής των γλουτών, με λιπομεταφορά ή και αύξητική με ενθέματα γλουτών, κάνουν τη νέα τεχνική ανόρθωσης και επιτυγχάνουν δύο σε μία επεμβάσεις!

Τεχνική: Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία ή επισκληρίδιο αν το επιθυμεί η ενδιαφερόμενη. Συνήθως διαρκεί 2 – 3 ώρες. Μπορεί να γίνει σε ημερήσια νοσηλεία, οπου η ασθενής φεύγει το απόγευμα ή βράδυ της ίδιας μέρας, ή σπανιότερα να παραμείνει κι ένα βράδυ στην κλινική. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος θα έλεγα. Απλα αναλγητικά από το στόμα είναι αρκετά, για τις πρώτες 2 -3 μέρες.

Οι οδηγίες έγκειται στην αποφυγή καθίσματος της αθενούς για 2 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό μπορεί να στέκεται όρθια, να περπατα κανονικά ή να ξαπλώνει μπρούμητα. Αυτή θα έλεγα ότι είναι και η μόνη ιδιαίτερη δυσκολία της επέμβασης. Μετά από τις δύο εβδομάδες μπορεί να ξαναγυρίσει στις συνήθεις ασχολίες της. Υπάρχει μια τομή σαν σχήμα «V» στη μέση στο πάνω μέρος των γλουτων, που ανάλογα τον βαθμό πτώσης, μπορεί να είναι από 8 – 20 cm. Όμως η τομή αυτή δεν διασπά την αισθητική μονάδα του γλουτού κι έτσι δεν γίνεται εμφανής. Επιπλέον μπορεί να κρυφτεί και μέσα σε μπικίνι.

Εν κατακλείδι, τα τελευταία χρόνια με τη νέα τεχνική για την ανόρθωση γλουτών, μπορούμε να πετύχουμε διπλό αποτέλεσμα σε μία επέμβαση. Και ανόρθωση και αύξηση του όγκου και της προβολής αυτών, ώστε να πετύχουμε τα πολυπόθητα Βραζιλιάνικα οπίσθια! Σήμερα έχει αρχίσει και στην χώρα μας η αναζήτηση τορνευτών γλουτών με τις τεχνικές της Πλαστικής χειρουργικής, γιατί αναγνωρίζεται πλέον ότι αποτελούν την μόνη αξιόπιστη και με διάρκεια μέθοδο, για κάτι τέτοιο!

Αύξηση Γλουτών

Αύξηση γλουτών είναι επιθυμητή σε περιπτώσεις που υπάρχει υποπλασία ή ανεπαρκής προβολή αυτών. Τελευταία γίνεται και μόδα που πέρασε από την Αμερική και στην Ευρώπη. Όλο και περισσότερες Ελληνίδες έρχονται στον Πλαστικό χειρουργό και ζητάνε τέτοιες παρεμβάσεις.

  1. Η αυξητική των γλουτών μπορεί να γίνει με εννέσιμα ξένα υλικά, όπως το  υαλουρονικό οξύ (Macrolane), η υγρή ιατρική σιλικόνη, η υδρογέλη, κλπ. Από αυτά το πιο ασφαλές είναι το ειδικό πυκνό υαλουρονικό οξύ (Macrolane) που είναι βέβαια βιοαποδομήσιμο και διασπάται μετά 1 – 2 χρόνια. Τα υπόλοιπα δεν συνίστανται πλέον, για λόγους ασφαλειας.
  2. Επίσης μπορεί και είναι πολύ συνηθισμένο και το πιο ασφαλές σήμερα, να γίνεται με λιπομεταφορά.  Το μειονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι απαιτείται ύπαρξη επαρκούς ποσοτητας λίπους από το υπόλοιπο σώμα της ενδιαφερόμενης.
  3. Μπορεί ακόμη να γίνεται και με ενθέματα σιλικόνης, οπως και στην αυξητική των μαστών, στην περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα λίπους σε άλλες περιοχές του σώματος. Σ αυτή την περίπτωση, με μικρή μη εμφανή τομή στη μεσογλουτιαία αύλακα, γίνεται τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης σε υπομυικό πλάνο. Θα χρειασθεί ιδιαίτερη προσοχή για δύο τουλάχιστον εβδομάδες (αποφυγή καθίσματος), ώστε να μην μετακινηθούν τα ενθέματα, μέχρι να δημιουργηθεί μια πρώτη κάψα γύρω από αυτά.
  4. Τέλος, μπορεί να γίνει σε περίπτωση που συνυπάρχει και πτώση και με ειδική τεχνική ανόρθωσης, όπως αυτή που περιγράφεται στην προηγουμενη παράγραφο, οπου επιτυγχάνεται και σύγχρονη αύξηση του όγκου.