Ανόρθωση Φρυδιών - Μετωπιαίο Lift

Ανόρθωση Φρυδιών – Μετωπιαίο Lift

Όλοι επιθυμούν ένα σαγηνευτικό βλέμμα, το σχήμα όμως των φρυδιών παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε να έχουμε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η αισθητική επέμβαση της ανόρθωσης των φρυδιών μπορεί να αναδείξει τα μάτια μας, να μας χαρίσει ένα ξεκούραστο βλέμμα, απαλείφοντας την εντύπωση του κουρασμένου άνω βλέφαρου και να μεγιστοποιήσει την απόσταση μεταξύ φρυδιού και ματιού. 

Επίσης, η ανόρθωση φρυδιών εγγυάται μερική απάλειψη των ρυτίδων του προσώπου και του μεσόφρυου, προσφέροντας μία πιο νεανική εμφάνιση.

Τι είναι η ανόρθωση φρυδιών;

Με το πέρασμα του χρόνου, τα φρύδια μας έχουν την τάση να κατευθύνονται προς τα κάτω, καθώς το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του. Επίσης, μειώνεται και η απόσταση μεταξύ των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Γι’ αυτό το λόγο, όσο μεγαλώνουμε τα φρύδια κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται πιο κουρασμένοι. 

Η ανόρθωση φρυδιών, γνωστή και ως μετωπιαίο lift, είναι μια αισθητική διαδικασία που έχει σκοπό να ανυψώσει την περιοχή των φρυδιών. Η συγκεκριμένη επέμβαση βελτιώνει την εμφάνιση του μετώπου, του φρυδιού και της περιοχής γύρω από τα μάτια, ανυψώνοντας τους μαλακούς ιστούς και το δέρμα. 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος να επιλέξει την συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση. Η ανόρθωση φρυδιών μπορεί να διορθώσει την ασυμμετρία των φρυδιών, να ανυψώσει φρύδια που «πέφτουν» και μπορεί να χαρίσει μία πιο φρέσκια, ξεκούραστη και νεανική όψη ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Η ανόρθωση φρυδιών μπορεί να γίνει μόνη της ή συνδυαστικά και με άλλες επεμβάσεις προσώπου, όπως η βλεφαροπλαστική ή το λίφτινγκ προσώπου για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Ποια είναι η διαδικασία;

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να ακολουθηθούν. Το ποια μέθοδος θα επιλεχτεί εξαρτάται από τις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου, αλλά και από τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου. 

Πιο συγκεκριμένα οι μέθοδοι είναι:

Κλασικός Τρόπος: Κατά τον κλασσικό τρόπο της ανόρθωσης φρυδιών, οι τομές κρύβονται στο τριχωτό της κεφαλής. Η μέθοδος αυτή έχει το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Βέβαια, η συγκεκριμένη μέθοδος συνοδεύεται από μεγάλες τομές-ουλές και την πιθανή υπαισθησία των περιοχών περιφερικά. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία και διαρκεί 1-2 ώρες. Η αυθημερόν παραμονή στην κλινική ή η νοσηλεία για ένα βράδυ θεωρούνται απαραίτητες. 

Ενδοσκοπική μέθοδος: Η ενδοσκοπική μέθοδος χαρακτηρίζεται από το πλεονέκτημα ότι έχει μικρότερες ουλές σε σχέση με τον κλασικό τρόπο. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία και διαρκεί 1-2 ώρες.

Ανόρθωση φρυδιών με νήματα: Η μέθοδος με τα νήματα Α.Ρ.Τ.Ο.S. ή τα πλέγματα endo-tine  θεωρείται πιο απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία. Δεν απαιτεί παραμονή σε κλινική και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο. Παρ’ όλα αυτά, η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες μεθόδους.

Ανόρθωση φρυδιών: Πρόκειται για μία μέθοδο που είναι μη επεμβατική, γι’ αυτό και την αναζητούν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Η βοτουλινική τοξίνη αν και εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διαμορφώσει τη θέση και το σχήμα των φρυδιών. Ο τρόπος με τον οποίο βοηθάει στην ανόρθωση των φρυδιών γίνεται περισσότερο κατανοητός, εάν αντιληφθούμε το πως λειτουργεί το συγκεκριμένο υλικό. 

Έχει την τάση να αποδυναμώνει ορισμένους μυς. Όταν το εφαρμόζουμε σε ένα συγκεκριμένο μυ, όπως για παράδειγμα αυτόν που κάνει το φρύδι να «πέφτει», μειώνει την έλξη που ασκεί ο μυς αυτός προς το φρύδι. Τότε, επιτρέπει στον αντίθετο μυ, αυτόν που τραβάει το φρύδι προς τα πάνω να λειτουργεί ανενόχλητος. 

Τα τελευταία χρόνια η χρήση του έχει αντικαταστήσει μερικώς την ανόρθωση φρυδιών. Μπορούμε να ανασηκώσουμε τα φρύδια για 3-4 χιλιοστά και για πολλούς αυτό το αποτέλεσμα είναι αρκετό. Βέβαια, τα όρια αυτής της μεθόδου είναι αρκετά περιορισμένα, καθώς μπορεί να επέμβει ως ένα βαθμό στην ανόρθωση των φρυδιών.  

Ανόρθωση φρυδιών με υαλουρονικό: Στο πλαίσιο των μη επεμβατικών τεχνικών μπορεί να συμπεριληφθεί και η ανόρθωση φρυδιών με υαλουρονικό. Βέβαια, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα και είναι μικρής διάρκειας. Πιο συγκεκριμένα, στην ανόρθωση φρυδιών με υαλουρονικό, το υλικό τοποθετείται στο υπερόφρυο τόξο.

Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση; 

Εάν ο ασθενής προβεί σε ανόρθωση φρυδιών με τον κλασικό τρόπο ή με την ενδοσκοπική μέθοδο, μπορεί να επιστρέψει στην εργασία και στις καθημερινές του δραστηριότητες σε διάστημα 6 με 9 ημερών μετά την επέμβαση. Εάν ακολουθήσει τις μεθόδους με νήματα, ή υαλουρονικό δεν απαιτείται αποθεραπεία. 

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων έχει άμεση σχέση με το ποια μέθοδος έχει επιλεχτεί. Ο κλασικός τρόπος και η ενδοσκοπική μέθοδος ανόρθωσης φρυδιών προσφέρουν αποτελέσματα που διαρκούν περίπου 5-12 χρόνια. Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης φρυδιών με νήματα διαρκούν κάποιους μήνες έως και 2 χρόνια. Η ανόρθωση φρυδιών με υαλουρονικό θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναλόγως τον οργανισμό. 

Ποιο το κόστος; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος της ανόρθωσης φρυδιών εξαρτάται από το ποια μέθοδος θα επιλεχτεί. Σίγουρα, οι μη επεμβατικές τεχνικές ( Υαλουρονικό) κοστίζουν λιγότερο, όμως θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να διατηρείται το αποτέλεσμα. Οι άλλες μέθοδοι προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος, όμως απαιτούν χειρουργείο και αναισθησία. Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός θα σας κατευθύνει αναλόγως τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, έτσι ώστε να προτιμήσετε τη μέθοδο που σας ταιριάζει περισσότερο.